Spring til indhold

Fotokunst i byens udkant

PLAKAT1

 

Med 239 km fra Holm på Als til Rådhuspladsen i København (Via Bøjden-Fynshav) må vi nok indrømme, at området mildt sagt ligger i udkanten af rigets hovedstad.

 

Det hindrer dog ikke galleriet Artibs, der har base i Holms tidligere kro, i at være en del af dette års Copenhagen Photo Festival, fra torsdag den 4. til søndag den 14. juni.

Artibs er et galleri, der primært præsenterer fotokunst på www.artibs.com. Men under Copenhagen Photo Festival udstiller galleriet fysiske værker af fotograferne Ragne Sigmond, Jesper Bo Jensen, Uri Golman, Flemming Bo Jensen, Ib Trebbien og Stefan Mehl-Ludvigsen i galleriets lokaler under titlen Examples.

Udstillingen er åben alle dage i festivalperioden, 4. til 14. juni, kl. 13-17 på adressen Møllegade 1, Holm, Nordborg.

 De seks fotografer har hver sin unikke stil, men fælles for dem alle er en høj kunstnerisk og håndværksmæssig standard.

Uri Golman er internationalt kendt og berømmet for sine naturbilleder og blev i 2009 optaget i sammenslutningen International League of Conservation Phographers, som har flere af verdens bedste og mest eksklusive fotografer tilknyttet.

Ragne Sigmond er en norsk fotograf bosat i Danmark Ragne arbejder, sideløbende med sit arbejde som lærer ved fotografuddannelsen i Viborg, med personlige fotoprojekter indenfor kunstfotografi, projekter der har opnået opmærksomhed i ind-og udland.

Flemming Bo Jensen forlod sit sikre job i 2009 og begav sig ud i verden for at leve som fotograf. I galleriet er hans motiver primært storslåede naturscenerier og fængslende kulturer, fastholdt med en sikker teknik og sans for det maleriske. Japanske Fujifilm har også fået øje på Flemming Bo Jensen og har udnævnt ham til officiel Fuji X-Photographer.

Jesper Bo Jensen er som fotograf fascineret af grænsefeltet mellem virkelighed og fiktion. Det afgørende for ham er ikke den virkelighed, som fotografiet refererer til, men den bearbejdning af billedet, der åbner for flere fortolkninger af virkeligheden. Byen – dvs. byens rum, byens liv og byens mennesker er blandt hans foretrukne motiver.

Ib Trebbien var aktiv som kunstfotograf allerede i 70’erne, hvor hans udstillinger blandt andet nåede rundt til praktisk taget samtlige danske biblioteker. Efter en årrække, hvor hans billeder primært har fundet udbredelse i trykte medier, har han nu igen kastet sin kærlighed på galleribilleder.

Stefan Mehl-Ludvigsen blev sidste år kåret som ”Fynsmester”, blandt andet på basis af de udstillede billeder.

 

 

 

 

 

Del på Facebook